Επίσημος διανομέας προϊόντων Optonica Led στην Ελλάδα
close-menu-panel

Περιβαλλοντικά οφέλη από τη αλλαγή σε LED Φωτισμό


Ο φωτισμός LED θεωρείται ότι είναι η τελευταία αιχμή της τεχνολογίας φωτισμού. Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία LED χαιρετίστηκε ως το μέλλον του φωτισμού . LED είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές πηγές φωτός που παρέχει φανταστικά επίπεδα της ενεργειακής απόδοσης με μεγάλα περιβαλλοντικά οφέλη.

Η μόνη πραγματική Οικολογική Επιλογή Φωτισμού


Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ο υπάρχον φωτισμός σας αναπτύσσει μεγάλες θερμοκρασίες  μετά από ελάχιστο χρόνο λειτουργίας . Αυτό γίνετε επειδή το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται μετατρέπεται σε θερμότητα . Οι λαμπτήρες LED λειτουργούν σε περίπου 80 % απόδοση, όπου το 80 % της ηλεκτρικής της ενέργειας μετατρέπεται σε φως αντί της θερμότητας , σε σύγκριση με έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως που μετατρέπει μόνο το 20 % της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί σε φως.

Εκτεταμένη ζωή λάμπας


Σε σύγκριση με τις συμβατικές πηγές φωτός, μια τυπική λάμπα LED θα διαρκέσει μέχρι και 50000 ώρες, που είναι έως και 25 φορές περισσότερο από τα σποτάκια αλογόνου. Αυτό σημαίνει ότι αν αλλάξετε από λάμπες αλογόνου σε λαμπτήρες LED, μπορείτε να μην χρειαστεί ποτέ να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες σας και πάλι!

Ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός


Οι λαμπτήρες LED μπορεί να έχουν υψηλότερο αρχικό κόστος , αλλά είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, με αποτέλεσμα τις μεγάλες μειώσεις του κόστους κατά τη διάρκεια ζωής του λαμπτήρα. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας από την αλλαγή των υφιστάμενων αλογόνου σας σποτ με λαμπτήρες LED μπορεί να μειωθεί κατά 90%. Αυτό μπορεί να σημαίνει 100,00€ ανά έτος εξοικονόμηση ενέργειας.

Κατευθυντήριος φωτισμός με λιγότερη Φωτορύπανση


Η ακριβής γωνίες δέσμης και κατευθυντική φύση που εκπέμπεται από φωτοδιόδους LED σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φωτίσουν αποτελεσματικά συγκεκριμένες περιοχές σε ένα δωμάτιο ή υπαίθριο χώρο. Αυτό οδηγεί σε πολύ λιγότερη σπατάλη φωτός με τη μορφή φωτορύπανσης.

LEDs δεν περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες


Μια κοινή παρανόηση σχετικά με λαμπτήρες LED είναι το γεγονός ότι περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες . Αυτό μπορεί να ισχύει και για εναλλακτικές λύσεις, όπως LED λαμπτήρες CFL που περιέχουν τοξικά υλικά όπως ο υδράργυρος και ο μόλυβδος, αλλά λάμπες LED δεν περιέχουν αυτά τα επικίνδυνα υλικά και είναι απολύτως ασφαλές για οικιακή και εμπορική χρήση.

Δεν εκπέμπουν IR ή UV ακτινοβολία


Σε αντίθεση με πολλές άλλες παραδοσιακές μορφές του φωτισμού, τα φώτα LED δεν εκπέμπουν δυνητικά επιβλαβή ακτινοβολία, όπως UV ή IR ακτινοβολία που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι Λαμπτήρες LED είναι η μόνη αληθινή φιλική προς το περιβάλλον επιλογή φωτισμού στην αγορά. Έτσι, εάν θέλετε να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και πιο φιλικές στην τσέπη σας, μεταβείτε σε LEDs σήμερα!